Lukk

Vis varene

Avbryt

Utvalg

Beklager, vi fant ingen resultat for dette søket

Resultat:

Se utvalget

Handlekurven din er tom

Apotekvarene du plukker havner her

Beklager – det er visst en feil med systemene våre, men prøv igjen straks

Otrivin Comp nesespray oppl 0,5 mg/ml/0,6 mg/ml 10 ml

Reseptfritt legemiddel

Xylometazolinhydroklorid 0,5 mg, ipratropiumbromid 0,6 mg, dinatriumedetat, glyserol (85%), saltsyre og natriumhydroksid (til pH-justering), renset vann. Uten konserveringsmiddel.

Artikkelnummer: 39125

Velg antall

1 vare 1
Pris
kr 85,00

Forsiktighetsregler

Legemidlet må brukes med varsomhet hos pasienter som er følsomme for adrenerge substanser, som kan gi symptomer som søvnforstyrrelser, svimmelhet, skjelving, hjertearytmi eller forhøyet blodtrykk. Skal brukes med forsiktighet hos pasienter med hypertensjon, kardiovaskulær sykdom (pasienter med lang QT-tid-syndrom og som behandles med xylometazolin, kan ha økt risiko for alvorlig ventrikulær arytmi), hypertyreoidisme, diabetes mellitus, prostatahypertrofi, blærehalsstenose, feokromocytom, cystisk fibrose, behandling med MAO-hemmere eller som har fått dem i løpet av de siste 2 ukene, behandling med tri- og tetrasykliske antidepressiver eller som har fått dem i løpet av de siste 2 ukene, eller behandling med β2-agonister. Forsiktighet anbefales ved predisponering for trangvinklet glaukom, epistakse (f.eks. hos eldre) eller paralytisk ileus. Akutt hypersensitivitet inkl. urtikaria, angioødem, utslett, bronkospasme, faryngealt ødem og anafylaksi, kan oppstå. Behandlingsvarighet bør ikke overskride 7 dager, da kronisk behandling kan føre til hevelse i slimhinnen i nesen samt hypersekresjon pga. økt sensibilitet i cellene, såkalt rebound effekt (rhinitis medicamentosa). Pasienten skal instrueres til å unngå spraying i eller rundt øynene. Dersom preparatet kommer i kontakt med øynene kan følgende skje: Midlertidig tåkesyn, irritasjon, smerte, røde øyne. Forverring av trang kammervinkel-glaukom kan oppstå. Pasienten bør informeres om at øynene skal skylles med kaldt vann dersom preparatet kommer i direkte kontakt med øyet og at lege skal kontaktes ved smerte i øynene eller tåkesyn. Oppbevares utilgjengelig for barn. Bilkjøring og bruk av maskiner: Synsforstyrrelser (inkl. tåkesyn og mydriasis), svimmelhet og utmattelse er rapportert. Pasienter som påvirkes bør rådes til ikke å kjøre bil, bruke maskiner eller delta i aktiviteter der disse symptomene kan føre til risiko for dem selv og andre. Otrivin Comp skal ikke brukes under graviditet hvis ikke anbefalt av din lege. Rådfør deg med lege vedamming. Hos barn og ungdom under 18 år da det ikke er tilstrekkelig informasjon om sikkerhet og effekt tilgjengelig.

Dosering og bruksområde

Voksne: Én spray i hvert nesebor ved behov, inntil 3 ganger daglig i opptil 7 dager. Det bør gå minst 6 timer mellom hver dosering. Ikke bruk det mer enn 3 ganger i hvert nesebor i løpet av en dag. For å redusere faren for bivirkninger er det anbefalt at du avslutter behandlingen så snart symptomene dine forbedres, selv om det ikke har gått 7 dager.

Relaterte produkter

Se utvalget
Nasonex nesespray susp 50 mikrog/dose 60 doser

kr 216,00

Xylometazolinhydroklorid Norfri nesespray oppl 0,5 mg/ml 10 ml

kr 63,00

Xylometazolinhydroklorid Norfri nesespray oppl 1 mg/ml 10 ml

kr 63,00

Livicort nesespray susp 64 mikrog/dose 120 doser

kr 212,00

Vi bruker cookies for å gi deg en så bra handleopplevelse som mulig. Les mer om hvordan vi behandler personvern.